MENU

WooCommerce productinformatie updaten middels een import

Advanced Custom Fields voor WooCommerce product pagina's

Wanneer je een WooCommerce webshop hebt maak je wellicht gebruik van ADVANCED CUSTOM FIELDS. Met ACF kun je extra velden toevoegen aan je productpagina's. Stijl en Vorm ontwikkeld product pagina's bijna altijd op maat en maakt onder andere gebruik van Advanced Custom Fields ook wel ACF genoemd. Wanneer een webshop veel producten heeft is het handig deze direct middels een import in te laden. Zeker wanneer productpagina's veel velden en eigenschappen hebben. Een handige tool hiervoor is All Import. Het Importen van productpagina's is best lastig als je niet weet hoe dit precies moet. Hierom schrijf ik dit artikel. Ten eerste om mijzelf te herinneren hoe het ook alweer zit en daarnaast kan ik jou misschien verder helpen.

Verkoop je producten in meerdere talen?

Voordat je aan de slag gaat met je import bestand is het belangrijk te kijken naar je ACF fields. Wat zijn de instellingen hiervan? Wat is de 'bron taal' en wat zijn de regels bij het door kopiëren van de 'brontaal' naar de andere talen. Bepaalde velden zoals bijvoorbeeld afbeeldingen wil je misschien wel vanuit de 'brontaal' altijd door laten kopiëren naar de andere talen. Sommige velden wil je eenmalig van de bron laten door kopiëren en sommige wil je altijd kunnen vertalen. Het instellen van deze eigenschappen specifiek per veld kan op verschillende manieren.