Wat is WordPress?

Wat is WordPress? WordPress is een Open source CMS (Content Management System). Het Open source gedeelte houdt eigenlijk in dat het systeem door veel verschillende ontwikkelaars over de hele wereld bijgehouden wordt. WordPress is erg gebruiksvriendelijk en eenvoudig te begrijpen voor iedereen.

Tegenwoordig is WordPress een heel uitgebreid Content Management Systeem, dat was in de begin jaren van WordPress wel anders. Ooit zijn ze begonnen als systeem om weblogs mee te maken. Veel technische kennis heeft u niet nodig voor het bijhouden van uw WordPress website. Als u gebruikt maakt van de verschillende “Thema’s” kunt u uw website helemaal naar wens indelen. Uiteraard kunt u ook kiezen voor de standaard “Thema’s” van WordPress, maar voor de creatieveling is het leuk om uw eigen “Thema” te ontwerpen.

Het grootste voordeel van dit CMS is dat er ontzettend veel plugins te vinden zijn, voor al uw ideëen is wel een plugin te vinden. Denk hierbij aan ‘Share and Follow’ buttons voor uw social media accounts of een plugin waardoor bezoekers een review kunnen plaatsen.

Het komt er in het kort op neer dat WordPress, veel plugins heeft, gebruiksvriendelijk is, en telkens up to date wordt gehouden.

Bent u geintresseerd in een nieuw webdesign dat draait door middel van WordPress, neem dan vrijblijvend contact met Stijl en Vorm op. Wilt u direct contact met een van onze medewerkers open het chatvenster, onderin het scherm.