Online marketing voor LQ Kunststoffen

LQ Kunststoffen is wellicht een van de meest inspirerende voorbeelden van modern leiderschap en hoe een bedrijf mee veranderd met de tijd. Begonnen als elektrotechnische handelsonderneming in 1976 werd het bedrijf in 1994 van haar vader overgenomen door Jouliska Paijmans. Het bedrijf heeft zich tijdens verschillende crises staande weten te houden en heeft zelfs haar expertise zelfs naar andere marktsegmenten en sectoren weten uit te breiden. Wij spraken Jouliska en Lyan over het verhaal achter het bedrijf, ondernemerschap, vernieuwing en de transitie naar de online wereld. Begin november werd een hagelnieuwe naam en uitstraling gepresenteerd met bijbehorende nieuwe website.

Het assortiment bestond vroeger vooral uit elektrotechnische producten. Later is het assortiment gewijzigd naar kabelbeschermingsproducten voor ondergrondse infra, railinfra en telecom. Vervolgens kwamen daar ook beglazingsmaterialen voor kassenbouw en utiliteitsbouw bij. Sinds enkele jaren is het bedrijf zelfs leverancier van mooie producten voor het buitenleven. Denk daarbij aan aluminium overkappingen met glas of kunststof.

Groeiend Spectrum

Omdat de markt constant verandert maar ook verschillende crises heeft gekend is innovatie en vernieuwing van belang om succesvol te kunnen zijn. Het bedrijf kijkt daardoor constant naar nieuwe kansen, in de vorm van product-markt combinaties. Tijdens het interview blijkt echter ook dat LQ Kunststoffen een echt mensenbedrijf is wat veel waarde hecht aan haar klanten en om deze goed te helpen. Customer intimacy loopt als rode draad door het bedrijf. Jouliska heeft daarnaast en lerende organisatie weten neer te zetten waarbij empowerment centraal staat. Hierdoor heeft het bedrijf zich staande weten te houden en in tijden van crises haar expertise en producten zelfs weten uit te breiden naar nieuwe marktsegmenten en sectoren.

Nieuw merkverhaal en website

In 2015 is LQ Kunststoffen verhuisd naar een hagelnieuw pand in Ede en werd een nieuwe uitstraling en naam ontwikkeld welke aansluit bij de toekomstvisie en groeistrategie van het bedrijf. Lyan heeft hier een belangrijk aandeel in geleverd. Dit werd begin november met trots gepresenteerd in combinatie met een nieuwe website. LQ Kunststoffen heeft duidelijk een verschuiving naar online gemerkt bij haar klanten. Het is duidelijk dat klanten zich meer en meer online gaan oriënteren op producten en de mogelijkheden. Tegen de stroom in kiezen we ervoor om juist veel informatie en kennis te delen met onze klanten via onze website. Deze is helemaal geoptimaliseerd naar de behoefte waarbij het assortiment is opgesplitst in zes segmenten met verschillende kleuren.