Van Magento naar WooCommerce

Veel webshop eigenaren staan voor keuze of hebben ooit voor de keuze gestaan te kiezen uit een geschikt CMS systeem voor het verkopen van zijn of haar producten online. Twee populaire E-Commerce systemen zijn Magento en WordPress. Als eigenaar van online marketingbureau Stijl en Vorm heb ik beide systemen in de afgelopen 10 jaar goed leren kennen. Dit vanuit de gebruiker en developers kant. Jaren geleden was Magento ‘het’ systeem en was ik een groot fan. Het biedt namelijk een mega pakket aan functionaliteiten en het stond vooral bekend als een professioneel pakket. De naam Magento verkocht zichzelf. Nu, anno 2020 zal ik niemand een magento webshop meer aanraden. Het simpelweg gewoon een lastig systeem. En nee, behalve een hoop ellende, biedt het echt niks meer dan een ‘simpele’ WooCommerce webshop.

WooCommerce: flexibel, eenvoudig en gemakkelijk!

WooCommerce is up to date, eenvoudig te beheren, eenvoudiger aan te passen voor developers en biedt hierdoor een hoge flexibiliteit. Alles wat je kan bedenken, wat eventueel bijdraagt aan een hogere gebruikerservaring en conversie is eenvoudig te ontwikkelen in WooCommerce. Uiteraard is dit ook mogelijk in Magento echter is het nadeel dat er simpelweg minder Magento ontwikkelaars zijn, de uurtarieven van developers een stuk hoger liggen en het systeem zelf veel complexer in elkaar steekt. Tevens is er veel server- ruimte en capaciteit nodig om een Magento webshop normaal te laten runnen. Hierom zal ik elke webshop eigenaar aanbevelen WooCommerce boven Magento te kiezen.

Koppel met je WooCommerce met Amazon, Facebook en andere kanalen middels de duizenden plugins die beschikbaar zijn

Met een marktaandeel van 34% is WordPress en WooCommerce het meest gebruikte CMS systeem ter wereld. Dit betekend dat er overal ter wereld developers zich bezig houden met de doorontwikkeling van het systeem. Mocht jij je webshop willen koppelen aan bijvoorbeeld Amazon, Facebook of een boekhoudpakket heb je de kans dat deze koppeling al eens ontwikkeld is  waardoor je dit niet op maat hoeft te laten maken. Ja het klopt Magento heeft ook Extensies, echter zijn deze in de regel duurder in aankoop en is het scala aan ontwikkelden extensies een stuk kleiner dan die van WordPress. 

Het overstapmoment van Magento 1 of 2 naar WooCommerce is nu

Magento 1 zal vanaf juni 2020 geen support meer leveren aan haar oude systeem. Toen in 2017 Magento 2 op de markt zou komen lagen de verwachtingen hoog. Echter bleek al snel dat bij de eerste versies vele bugs boven tafel kwamen drijven. Hierdoor hebben wij onze klant aangeraden te wachten met het overstappen van Magento 1 naar Magento 2 totdat er een stabiele versie zou zijn. Inmiddels is Magento 2 een stabiel systeem met nog steeds vele mogelijkheden. Echter is de gebruiksvriendelijkheid voor de webshopbeheerder er niet perse beter geworden en is het voor developers nog even lastig. Mocht je een Magento 1 webshop draaien en voor juni 2020 over willen stappen zal ik aanraden je te laten informeren over het overstappen naar WooCommerce. Het overstappen van Magento 1 naar een WooCommerce webshop is namelijk heel eenvoudig te organiseren en zal je meer opleveren en kosten gaan besparen in de toekomst. 

Stijl en Vorm kent Magento en WooCommrece en staat klaar om je te helpen

Wil je weten wat het gaat kosten om jou Magento webshop over te zetten naar een WooCommerce ? Neem contact met ons op en we kunnen je vrijwel direct een offerte uitbrengen.